menu
Tatoeages

 

Niet bang voor een naald

 

Een stage inspireerde haar om donor te worden

Lo Keers (29) is zes maanden na haar tatoeage weer gaan doneren. Ze is bloeddonor (0 negatief) in Drachten en in februari 2015 afgestudeerd als verpleegkundige. Ze werkt nu in het ziekenhuis Nij Smellinghe. 

Door haar studie en medische interesse wilde ze graag een ‘medische tattoo’ laten zetten. Gerrit Termaat van Tattoo­mania in Apeldoorn heeft het ontwerp voor haar gemaakt en ze is er erg trots op. Bloed geven is belangrijk voor Lo en daarom is dat erin verwerkt. Een stage op de afdeling Hematologie inspireerde haar om donor te worden. Toen ze zag hoeveel mensen daar bloed nodig hadden, heeft ze zich zo snel mogelijk aangemeld. In de tattoo zien we verder haar bloedgroep in een zak bloed, een stethoscoop, een hart, een thermometer en een spuit afgebeeld.

Doneren na een tatoeage?

Graag! Maar wel even wachten

We horen de vraag bijna ­dagelijks: “Mag je nou wel of niet bloed geven als je een tatoeage hebt laten zetten?” Natuurlijk mag dat, alleen niet direct erna. Als je een tatoeage hebt laten plaatsen of bijwerken, dan mag je na zes maanden (weer) doneren. Heb je een tatoeage laten verwijderen door middel van een operatie of een laser­behandeling, dan kun je ­gewoon bloed komen geven zodra de wond genezen is. 

Ook interessant

Huub heeft een zeldzame ziekte

Doktersvragen

NIEUW: test voor hepatitis E-virus