menu

Geven

Je bloedgroep vertelt wie je bent

  

Niet gelijk lachen, want in Japan nemen ze dit heel serieus. Vragen wij soms naar iemands sterrenbeeld, een Japanner vraagt naar iemands bloedgroep. Werkgevers gebruiken ze om sollicitanten te evalueren, datingsites bij het matchen van geliefden, schoolklassen worden erop ingedeeld en er zijn voor elke specifieke bloedgroep zelfs speciale oefeningen, diëten en producten zoals cola en condooms.

Condooms op bloedtype

De Japanse obsessie met bloedgroepen begon in 1927

Verschillende bloedgroepen, verschillende karakters

De Japanse obsessie met bloedgroepen begon in 1927, toen hoogleraar psychologie Furukawa Takeji een onderzoek startte naar de verschillen in temperament onder studenten. Hij vond de verklaring in de verschillende bloedgroepen en ontleende er twee soorten persoonlijkheden aan. Mensen met bloedgroep A waren volgens Furukawa mild en intellectueel, mensen met bloedgroep B het tegenovergestelde: licht ontvlambaar en niet erg slim. Hij publiceerde hier een aantal boeken over die door een breed publiek werden omarmd. Na zijn dood nam de belangstelling iets af, tot aan het eind van de vorige eeuw het ‘Institute of Blood Type Humanics' werd opgericht door Toshitaka Nomi. Vanaf dat moment is de interesse in ketsueki-gata erg gegroeid. Sindsdien kwamen er ook steeds meer meldingen van mensen die beweerden dat ze gediscrimineerd werden vanwege hun bloedgroep.

Ook is het al doorgedrongen in de topsport.

Politieke blunder? Geef je bloedgroep de schuld!

Iedereen heeft er wel een mening over en je vindt geen glossy magazine in Japan zonder bloedgroep-horoscoop. Ook is het al doorgedrongen in de topsport. Zo veroverde het nationale vrouwen softbalteam van Japan een gouden medaille op de spelen van Bejing en dankten zij dit succes aan de trainingsschema’s die speciaal op de bloedgroep van de speelsters waren afgestemd.

Het heeft zelfs een vlucht genomen in de politiek. In 2011 is er zelfs een minister afgetreden die daarbij de schuld gaf aan zijn bloedgroep. Ryu Matsumoto werd gefilmd terwijl hij na de grote aardbeving in Oost-Japan twee gouverneurs beledigde en daarbij hele grove woorden gebruikte. Ook dreigde hij de carrière van enkele journalisten te verwoesten. In zijn ontslagrede gaf hij zijn bloedgroep de schuld:

"Ik wil graag mijn verontschuldigingen aanbieden aan de mensen die ik heb beledigd in het rampgebied. Mijn bloedgroep is B, wat betekent dat ik soms snel geïrriteerd en onstuimig ben. Mijn vrouw heeft me daar eerder op gewezen en ik denk dat ik daar maar eens goed over moet nadenken.”

Mensen met bloedgroep A zijn kalm

Check je karakter

Bloedgroep A

Mensen met bloedgroep A zijn kalm, creatief, gevoelig, nuchter, betrouwbaar en koppig. Het zijn verlegen, introverte perfectionisten die zorgzaam zijn voor anderen, niet gemakkelijk liegen en loyaal zijn aan vrienden en collega's. Ze zijn vaak gesloten en delen niet makkelijk hun gevoelens.

Wat relaties betreft, is de kans op een goede match het grootst met iemand die bloedgroep A of AB heeft.

 

Bloedgroep B

Mensen met bloedgroep B zijn nieuwsgierig en onderzoekend van aard en hebben vaak veel interesses. Ze blinken vaak uit in dingen en zijn onafhankelijke geesten met sterke persoonlijkheden. Ze zijn overwegend vrolijk en energiek, maar kunnen ook boos en onstuimig zijn. Het zijn vaak individualisten die hun eigen weg gaan in het leven.

Wat romantiek betreft, is de klik het grootst bij mensen met bloedgroep B of AB.

Heb jij O? Dan ben je extravert

Bloedgroep AB

Mensen met bloedgroep AB laten zich eerder leiden door hun hoofd dan door hun hart. Het zijn gespleten persoonlijkheden en lijken daarom vaak twee gezichten te hebben. Zo hebben ze overwegend veel vrienden, maar ook vaak behoefte om alleen te zijn. Ze zijn gevoelig, zorgzaam en zorgvuldig, maar kunnen ook streng, humeurig, snel beledigd en afstandelijk zijn.

Mensen met bloedgroep AB maken bij elke bloedgroep kans op een goede relatie.

 

Bloedgroep 0

Heb jij 0? Dan ben je extravert, gepassioneerd en gemotiveerd. Mensen met bloedgroep 0 zijn vaak natuurlijke leiders. Ze hebben een krachtige uitstraling, weten goed harmonie in een groep te creëren en zijn vaak rustig en zorgeloos van aard. Ze houden ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan en kunnen obsessief zij in hun zoektocht naar succes.  

Mensen met bloedgroep 0 kunnen het beste een relatie aangaan met mensen met bloedgroep 0 en AB.