menu

  Daarom

“Anderen een kans op genezing geven.”

Nooit ging ze er met tegenzin heen en had nooit iets te klagen.

“Al een jaar of drie was bij mijn oma bekend dat ze ouderdomsleukemie had. Een ziekte die niet direct schadelijk is, maar wel een keer agressief kan worden. Ze kon hierdoor zelf geen rode bloedcellen meer aanmaken, en moest daarom elke drie weken naar het ziekenhuis waar ze - afhankelijk van haar Hb-gehalte - een aantal zakken bloed kreeg. Daarna zag ze er altijd weer een stuk fitter uit. Nooit ging ze er met tegenzin heen, was altijd optimistisch, praatte gezellig met het personeel en met andere patiënten en had nooit iets te klagen.

Eind december 2012 werd ze zieker en zou niet meer beter worden. Ze had bijna geen energie meer en sliep heel erg veel. Ik had al eerder in mijn hoofd dat ik ook bloeddonor wilde worden, maar zette nu eindelijk de stap om me aan te melden. Na een ziekbed van een aantal weken stierf mijn oma. Een dag later mocht ik bij Sanquin langskomen om mijn eerste bloed te doneren. Een bijzonder moment. Alsof ik het stokje overnam om andere mensen te helpen. Ik weet zeker dat mijn oma trots op me zou zijn geweest.”

Laura is gespecialiseerd in revalidatie

Laura Huinink (23) woont in Groningen en heeft in februari haar studie Bewegingswetenschappen afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier kreeg ze gelijk al werk aangeboden en werkt nu drie dagen in de week om haar afstudeeronderzoek te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift. Bewegingswetenschappen was een bewuste keuze voor Laura: “Mijn master was in de richting revalidatie. Met de kennis die ik heb opgedaan kan ik mensen verder helpen. Zo proberen we bijvoorbeeld wetenschappelijk onderbouwde trainingsprogramma’s in elkaar te zetten waardoor patiënten zo snel en zo goed mogelijk alledaagse taken in hun leven weer kunnen oppakken. Ik vind het bijzonder om daar zoveel mogelijk aan te kunnen bijdragen.”