menu

Wereld Bloeddonordag       

 

In 2004 heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) 'World Blood Donor Day' in het leven geroepen. Een speciale dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap.

  

Bloeddonors bedankt!

Maar bovenal is 14 juni een dag waarop we bloed- en plasmadonors willen bedanken voor hun belangeloze en levensreddende gift. In Nederland bedanken we op deze dag alle 370.000 Nederlandse bloed- en plasmadonors voor hun donorschap. Wereld Bloeddonordag wordt in heel veel landen over de wereld gevierd. Wil je meer weten over Wereld Bloeddonordag, kijk dan hier voor meer informatie.

Stel dat de mensen die je hebt gered, weten wie je bent.

Dit jaar zijn we door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) gevraagd om gastheer te zijn voor de wereldwijde aftrap van Wereld Bloeddonordag. Als onderdeel hiervan hebben we samen met de WHO een campagne gemaakt waarmee we overal op de wereld bloeddonors voor een dag uit de anonimiteit willen halen. Zo laten we de hele wereld weten dat jij en alle andere bloeddonors belangrijk voor ons zijn en dat we niet zonder jullie kunnen, want ‘blood connects us all’. Kijk maar naar de commercials…